Sök

Trump lovar att skrota elbilslag – om han får 10 miljarder

USA-valetUSAelfordon

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Dagarna då USA främjar elbilar och vindkraft kan vara räknade. Den tidigare presidenten Donald Trump är i alla fall redo att riva upp lagarna om han blir president på nytt – på villkoret att han får 1 miljard dollar.

Det går inte att säga något annat än att Donald Trump bedriver politik på sitt eget sätt. Han döljer inte sina sluggertendenser i alla fall. 

Ett färskt exempel på det är ett möte Donald Trump hade med ledare för landets oljeindustri. Där ska han ha lovat riva upp nya lagar som främjar elbilsbranschen och förnyelsebar energi som vindkraft om oljejättarna donerar 1 miljard dollar, det vill säga över 10 miljarder svenska kronor, till hans presidentkandidat. Det uppger flera källor till Politico

Dessutom ska Donald Trump ha lovat stoppa begränsningar gällande oljeborrning i Alaska. 

Representanter från Exxon Mobil, Chevron, ConocoPhillips and Continental Resources gasproducenten EQT och exportören Cheniere Energy var närvarande på mötet som ägde rum i Trumps hem Mar-a-Lago i Florida i april. 

En politisk expert som Politico talat med beskriver Trumps agerande som chockerande, men inte brottsligt. 

En annan republikansk presidentkandidat som gått hårt åt det nya näringslivet på sistone är Ron DeSantis. I Florida, där han är guvernör, har han gett sig på foodtech-industrin. Labbodlat kött förbjuds i delstaten för att ”skydda nötköttet” från den ”globala eliten”.

Good Meat, ett bolag som marknadsför sig med att vara först med att sälja labbodlat kött, tog till X för att uttrycka sin besvikelse. 

”I en delstat som är stolt för att stå för frihet och individens rätt att välja säger nu styret åt konsumenter vilket kött de kan och inte kan köpa”, skriver bolaget.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

 

Läs mer