Sök

Niclas Nyrensten lämnar Revolutionraces styrelse

Revolutionracee-handel

Niclas Nyrensten, medgrundare till Revolutionrace.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Revolutionrace-grundaren Niclas Nyrensten har omböjt omval till Revolutionraces styrelse. ”Vår son har kommit in på gymnasiet”, säger han i en kommentar.

”Bolaget har efter 10 år blivit så pass moget att det klarar sig utan grundarna, mig och Pernilla”, säger han. 

”Orsaken till att jag avböjer omval nu är för att vår son kommit in i gymnasiet i Spanien och familjen flyttar med. Jag har fullt förtroende för styrelse och ledning att fortsätta bygga Revolutionrace i samma anda vi gjort sen start.” 

I samband med Niclas Nyrenstens utträde kommer styrelsen bestå av Alexander Martensen-Larsen, Sara Diez Jauregui, Cecilie Elde, Andreas Källström Säfweräng, Birgitta Stymne Göransson och David Thörewik.

Pernilla Nyrensten lämnade styrelsen under hösten 2023

”Utöver alla framgångar med bolaget, skrev Pernilla också svensk historia genom att som första kvinna och grundare av ett bolag, ta det till börsens huvudlista som vd i juni 2021”, sa styrelseordföranden Andreas Källström Säfweräng i en kommentar då. 

Grundarparet har de senaste åren successivt sålt av aktier för stora belopp i e-handelsbolaget. Bara under 2024 har de sålt för cirka 200 miljoner kronor. 

I dagsläget äger de runt 20 procent av aktierna i Revolutionrace. I samband med den senaste försäljningen, i februari, lovade Nyrenstens via ett lockup-avtal att de inte kommer att sälja fler aktier förrän den 1 juni, alltså en frist som löper ut om bara några veckor. 

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

 

Läs mer