Sök

Waytobill vill göra betalningar enklare – så går det för fintech-uppstickaren

Waytobillfintech

Alejandro Pino och Magnus Bendelin, Waytobill. Foto: Press

Breakit / Eivora AI

Breakit / Eivora AI

Startupen Waytobill vill hjälpa säljare att göra återkommande betalningar mer användarvänliga och mer effektiva.

Nu har de stängt 2023.

Fintechbolaget Waytobill, som vill göra hantering av återkommande betalningar enklare, grundades i november 2022. Bakom bolaget står duon Magnus Bendelin och Alejandro Pino

Bolaget har utvecklat en digital utcheckningslösning specifikt anpassad för telefonförsäljning av prenumerationer.

“Det typiska problemet är att du får ett ‘ja tack’ i telefon men att kunden senare tappas bort någonstans på vägen fram till betalningen, eftersom den sker först efteråt och inte i samtalet. Det tar för lång tid och är för komplicerat att komma i mål och då sjunker kundens engagemang. Där tappar man 10-50 procent av försäljningen”, har Magns Bendelin tidigare sagt till Breakit.

Waytobills teknik gör det istället möjligt att slutföra hela processen direkt i luren med kunden för att få upp konverteringsgraden.

På kundlistan finns bland annat mediebolag som säljer prenumerationer och olika välgörenhetsorganisationer som vill få in månadsgivare.

Ökar omsättningen

Nu har Waytobill stängt böckerna för 2023. Bokslutet redovisar en förlust på 4,4 miljoner kronor, att jämföra med året innan då förlusten låg på 3,1 miljoner kronor.

Bokslutsdatan för 2023 visar en omsättning på 1.085.000 kronor, en betydande ökning jämfört med året innan då omsättningen uppgick till 358.000 kronor. Kassan minskade marginellt från 290.000 kronor 2022 till 918.000 kronor 2023. Bolaget har två anställda, vilket är en minskning jämfört med tre anställda året innan.

Magnus Bendelin är både ledamot och vd för Waytobill. Bolagets värdering uppgår till 25,7 miljoner kronor och de har totalt tagit in drygt 14 miljoner kronor i riskkapital.

På ägarlistan finns utöver grundarna riskkapitalbolaget Wellstreet, Polynom Invest samt ängelinvesterare, däribland Karl-Hugo Engdahl och Nordic Angels-ängeln Micael Holmström.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet. 

Läs mer