Sök

Storägaren Rite lämnar budpliktsbud på Nelly

Rite VenturesNellye-handel

Helena Karlinder Östlundh, vd Nelly, och Josephine Salenstedt, managing partner Rite Ventures. Foto:Press

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Riskkapitalbolaget Rite Ventures lägger bud på e-handlaren Nelly. Men erbjudandet kommer under galgen.

E-handlaren Nellys storägare Rite Ventures har lämnat ett så kallat budpliktsbud på bolaget på lägsta möjliga nivå på 17 kronor per aktie. Det är lägre än senaste kursen och värderar hela bolaget till 510 miljoner. I går handlades Nelly för 17,54 kronor på börsen. 

Budet kommer efter att Rites andel av bolaget överstigit 30 procent vilket i princip tvingar bolaget att lämna ett uppköpsbud till de andra ägarna. 

Breakit skrev om Rites vägval, att lägga budet eller sälja aktier, för ett par veckor sedan.

I samband med att Rite tankade aktier framgick inte vem som sålt. Däremot framgick det att det handlade om ett köp av 465.051 aktier som utlöste budplikten och att det funnits en ägare med precis så många aktier i Nelly, enligt ägardatatjänsten Holdings. Det var finansmannen och styrelseproffset Anders Böös, som bland annat är ordförande i Einride.

Rite Ventures grundades 2007 och är ett privatägt investeringsbolag som investerar i bolag inom företrädesvis tech och e-handel. Bakom Rite Ventures står bland andra Peter Lindell som är partner och styrelseordförande. Peter Lindell drev tidigare riskkapitalbolaget ITP Invest tillsammans med investeraren Staffan Persson. Bolaget representeras av sin managing partner, Josephine Salenstedt, i Nellys styrelse.

Rite har varit ägare i Nelly sedan 2015 då e-handelsbolaget var en del av Qliro Group. 

Näst största ägare i Nelly är Lager 157-grundaren Stefan Palm med nästan 17 procent. 

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

 

Läs mer