Sök

Apotea varslar – 110 tjänster kan påverkas

Apoteaehandel

Pär Svärdson, grundare av Apotea. Foto: Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Anställda har informerats under tisdagen.

Nätapoteket Apotea planerar stora uppsägningar på sitt logistikcenter i Morgongåva. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget har varslat Arbetsförmedlingen om att 110 tjänster kan påverkas av förändringen. Bolaget ska också ha inlett förhandlingar med fackförbundet Unionen under dagen om att minska antalet tillsvidareanställda.

Avsikten ska däremot inte vara att minska antalet arbetstillfällen. Istället gäller diskussionen att ersätta tillvidareanställningarna med tjänster från bemanningsföretag.

”Vi har under senaste åren sett en ökande grad av oförutsedda uppgångar i efterfrågan och då är det bättre att kunna jobba mer med bemanning och minska risken för övertid – något som även facket efterfrågat”, säger Stefan Eriksson, vice vd på Apotea i pressmeddelandet och fortsätter:

"Därför undersöker vi nu möjligheten att använda oss av en bemanningslösning för ökad flexibilitet och för att säkerställa vårt löfte om snabba leveranser till våra kunder."

I februari i år stämdes Apotea av Unionen för andra gången på kort tid. Då gällde stämningen bland annat att bolaget skulle ha förbjudit möten mellan arbetsmiljöombud.

Några veckor tidigare hade fackförbundet krävt Apotea på 10 miljoner kronor på grund av att det skulle ha förekommit över 19.000 timmar otillåten övertid.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer