Sök

Parkeringsappen har dubblat på fyra år – spränger miljardvallen

Parkering

Parksters grundare och styrelseordförande Henrik Hallgren. Foto:Press

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

De vill äga parkeringsbranschen i Sverige i konkurrens med aktörer som Easypark och backas av Joel Eklund. Nu har Lundabolaget Parkster – som finns i över tusen orter i Sverige och Tyskland – släppt sina senaste siffror. Och de avslöjar att bolaget spränger miljardvallen.

Det känns som länge sedan nu som en parkering inleddes med ett grävande i handskfack eller andra utrymmen efter småpengar. Parkeringen har som mycket annat digitaliserats och bolag som varit med på resan är Easypark och Parkster.

Lundabolaget Parkster gör att parkeringsbiljetten kan gå att ordnas smidigt i telefonen. Idag finns företaget i 1000 olika orter i Sverige, Tyskland och Österrike. När bolaget nu släpper sina siffror från förra året märks det att 2023 var ännu ett tillväxtår. I fjol sprängde nämligen Parkster miljardvallen. 

Omsättningen landade på 1,1 miljarder kronor för koncernen, en ökning från 920 miljoner 2022 och en fördubbling sedan 2020. 

Resultatet efter finansiella poster kom in på 11,9 miljoner kronor, vilket är lägre än 2022 då motsvarande siffra var 17 miljoner kronor. 

Konkurrenten Easypark finns som jämförelse i över 3000 städer och hade 2022 en nettoomsättning på 416 miljoner kronor med en vinst på 66 miljoner kronor. 

Grundaren och ordföranden Henrik Hallgren, som lade grunden till Parkster redan under studietiden, är majoritetsägare i Parkster. Bolagets tredje största ägare är Hövding-investeraren och Tepe-ägaren Joel Eklunds Fosielund. Bolaget ska enligt datatjänsten Eivora ha tagit in runt 35 miljoner kronor sedan starten för 12 år sedan. Vd för Parkster är Lars Andersson.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer