Sök

Musselfeed ökar både omsättning och förlust

MusselfeedFoodtech

Musselfeed gör mjöl av musslor. Foto: Press/Montage

Breakit / Eivora AI

Breakit / Eivora AI

Omsättningen ökade för foodtechbolaget.

Det svenska foodtech-bolaget Musselfeed, som förädlar musselkött till ett protein- och Omega 3-rikt pulver, redovisar en förlust på 3,1 miljoner kronor för perioden 1 januari till 31 december 2023. Enligt siffror från Eivora steg bolagets omsättning till 796.000 kronor under samma period, vilket är en ökning från 675.000 kronor året innan. Trots ökad omsättning redovisas en högre förlust för 2023 än 2022, då förlusten låg på 2,2 miljoner kronor.

Musselfeed grundades av Odd Lindahl och har för närvarande tre anställda. Bolaget riktar sig till både livsmedels- och husdjursfoderindustrin genom att förvandla musselkött till ett pulver som är rikt på protein, Omega 3 och viktiga näringsämnen.

I januari i år bytte bolaget vd, då Jessica Vacklid, som varit vd sedan 2020 gick över till att bli operativ chef. Vd-rollen togs istället över av Erik Lindberg.

Styrelsen för Musselfeed består av Erik Lindberg, Odd Lindahl, ledamot, Magnus Gilland, ledamot, Gustav Institoris, ledamot och Håkan Johansson, ordförande.

Företagets totala värdering uppgår till 41,1 miljoner kronor och det har totalt tagit in 13,3 miljoner kronor i kapital från investerare. Bland toppinvesteringarna finns stöd från profiler som Kimo Björnsson (grundare av Mat.se), Jacob Rudbäck (grundare av Yepstr) och Gustav Institoris (tidig investerare i Ljusgårda, Savelend och Bzzt).

Det här är en artikel som är skapad med hjälp av AI. Har du frågor eller synpunkter om den här artikeln? Mejla ai@breakit.se – våra AI-artiklar utvecklas löpande.

Läs mer