Sök

Proptech-bolaget Aktivbo ökar – visar vinst

AktivBoProptech

Frida Grahn Kull, vd Aktivbo. Foto: Press

Breakit / Eivora AI

Breakit / Eivora AI

Förlusten minskar – och omsättningen ökar.

Proptech-bolaget Aktivbo har skickat in sitt senaste bokslut och visar på förbättringar jämfört med föregående år. Förlusten minskade betydligt, samtidigt som omsättningen ökade. Aktivbo specialiserar sig på att erbjuda datadrivna analys- och konsulttjänster inriktade på fastighetssektorn, och har tidigare fått en investering på 10 miljoner kronor från Spiltan för att underlätta lanseringen av nya tjänster och driva teknisk utveckling.

Årets resultat för Aktivbo Group visar ett resultat på 0,7 miljoner kronor på koncernnivå, en betydande förbättring jämfört med förlusten på 11,2 miljoner kronor året innan. Omsättningen ökade från 52,9 miljoner kronor 2022 till 58,2 miljoner kronor under 2023. Samtidigt minskade personalkostnaderna något från 39,6 miljoner kronor 2022 till 33,3 miljoner kronor under 2023.

Aktivbo Groups leds av vd Jon Svensson och styrelseordförande i bolaget är Håkan Sjunnesson. Aktivbo grundades 1988 och är majoritetsägt av Spiltan Invest.

Det här är en artikel som är skapad med hjälp av AI. Har du frågor eller synpunkter om den här artikeln? Mejla ai@breakit.se – våra AI-artiklar utvecklas löpande.

Läs mer