Sök

Insiderbrott på Gekås i Ullared – skippade att scanna varor

Gekåse-handel

Personerna på bilden är inte samma som det skrivs om i artikeln. Foto: TT

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Jättevaruhuset tog fast tjuvar.

Det kan verka som att det är e-handeln som dominerar i den nya digitala världen. Men faktum är att det fortfarande bara är en bråkdel av all konsumtion som sker på nätet. Istället vallfärdar svenskarna till stora köpcentrum som ofta ligger utanför stadskärnorna. 

Och det som iallafall är mest känt är Gekås i Ullared. Jättevaruhuset i den lilla orten utanför Falkenberg i Halland har inte bara blivit folkkärt genom en tv-serie utan är också en pengamaskin. Förra året var ett rekordår och bolaget drog in mer än 6 miljarder kronor. Exakt hur mycket vinsten låg på är något oklart men under 2022 omsatte Gekås 200 miljoner mindre men gjorde ändå en vinst på 380 miljoner kronor.

Men med sån pengarullning lockar även till sig oärliga personer. Nu har två anställda på bolaget åtalats för att ha hjälpt anhöriga att stjäla från varuhuset. En anställd har struntat i att scanna varor när hennes sambo handlade i hennes kassa. En annan gjorde samma sak när hennes syster handlade i hennes kassa. Ytterligare en person ska också ha polisanmälts.

“Vi vet inte om det ökat eller om det är på samma nivå, det är svårt att bedöma”, säger Patrik Levin, vd på Gekås. 

“Vi har ökat vår interna kontroll och då kanske vi kommit på fler.”

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer