Sök

Daniel Ek tar sitt Neko Health till London: ”Supernöjd om jag inte tjänar pengar”

Neko HealthHealthtech

Daniel Ek och Hjalmar Nilsonne. Foto: Press

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Spotify-grundaren tar sin hälsosatsning internationellt. I en ny intervju med New York Times säger han att syftet är större än att skapa en ny pengamaskin.

Spotifygrundaren Daniel Ek kommer att slå upp dörrarna för sin nya satsning Neko Health i London i sommar, den hälsosatsningen som han startat med Watty-grundaren och numera Neko-vd:n Hjalmar Nilsonne. Det säger de i en intervju med New York Times

Det handlar om proaktiv hälsa. Neko gör en scanning av kroppen, vilket kostar runt 2500 kronor (lågt i branschen), för att på förhand se riskerna för sjukdom. 

De är inte ensamma i branschen. Just proaktiv hälsa och långt liv är ungefär det hetaste som man kan hålla på med som techentreprenör. New York Times skriver att Daniel Ek är i sällskap med Peter Thiel och Sam Altman om att vilja lösa livets gåta på det sättet. 

Samtidigt ifrågasätts hur verkningsfullt det egentligen är att kolla upp friska kroppar efter avvikelser. Medicinsk expertis säger sig inte ha sett några bevis för att den här typen av hälsoscreenings gör reell nytta, skriver NYT.

Till tidningen säger Daniel Ek:

”Jag skulle vara supernöjd om det visar sig att jag inte tjänar några pengar men att vi löser verkliga problem i världen för vanligt folk.” 

Han jämför kritiken med hur det var i Spotifys begynnelse. 

”Alla så till mig att det här är en fruktansvärd bransch. Snälla, gör det inte.”

Samtidigt medger han att vården kanske är en svårare nöt att knäcka än musikbranschen.

Gjorde monsterrunda

Daniel Ek och Hjalmar Nilsonne startade Neko Health 2023, efter fyra års utveckling. Ett par månader senare tog de för första gången tagit in externt kapital i en monsterrunda på 60 miljoner euro, motsvarande 707 miljoner kronor. 

Bland investerarna fanns bland annat Skype-miljardären Niklas Zennströms Atomico, amerikanska General Catalyst och tyska Lakestar in.

Enligt datatjänsten Eivora har Neko till dags datum tagit in runt 1 miljard kronor och värderas till 4 miljarder kronor. Daniel Ek är fortsatt störst ägare via sitt Antheia Investment, följt av Hjalmar Nilsonne och Daniel Eks Prima Materia

LÄS MER: Jag har testat Daniel Eks hajpade kroppsskanning Neko Health – och det går inte ihop

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer