Sök

Sophia Bendz avslöjar: Det ser ut att bli min bästa investering

Investerare

Sophia Bendz, partner på Cherry Ventures och ängelinvesterare. Foto: Press

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Från Spotify till Cherry – och med över 50 ängelinvesteringar i bolag som Sana Labs och Hedvig.

Nu avslöjar Sophia Bendz vilken som är hennes mest framgångsrika satsning – och vilken lösning hon vill investera i just nu.

Sophia Bendz är en av de tyngsta profilerna på den svenska startupscenen. Hon var en av de första som anställdes på Spotify, en minst sagt lyckad resa skulle det visa sig. 

Sedan dess har hon bland annat varit partner på Niklas Zennströms Atomico och är numera partner på Cherry Ventures. Utöver att vara med och stötta bolagsbyggen för Cherrys räkning har Sophia Bendz även utmärkt sig som ängelinvesterare. Till dags datum har hon backat 52 startups. På den listan finns bland annat AI-bolaget Sana Labs och försäkringsutmanaren Hedvig. 

I nyhetssajten Sifteds podd avslöjar Sophia Bendz vad som är hennes bästa investering hittills som ängel. 

“Just nu så ser det ut som att investeringen i Oura Ring kommer att bli min mest framgångsrika”, säger hon. 

Sophia Bendz investerade i de smarta ringarna, som mäter olika hälsodata som rör träning och sömn, innan 2020. Den finländska startupen som grundades av Petteri Lahtela, Kari Kivelä och Markku Koskela för tio år sedan har sålt över en miljon ringar världen över och totalt tagit in 1,5 miljarder kronor i riskkapital med en värdering på över 26 miljarder kronor i april 2022. 

För lite mer än en månad sedan meddelade bolaget att det ska börja sälja även på Amazon

Sophia Bendz är inte ensam om att ha sett potential i Oura. Det har Harry, fram till nyligen prins i Storbritannien, också gjort. Även han är ängelinvesterare i health tech-bolaget.

I intervjun med Sifted berättar Sophia Bendz också vad hon just nu letar efter i en startup och vilka ämnen som hon går igång på. 

”Jag har två barn och jag tänker mycket på deras liv och hur att vara online påverkar mig. Det har lett mig till att titta närmare på effekterna av sociala medier och hur vi ska leva när så mycket tid tillbringas på nätet”, säger hon. 

Sophia Bendz säger att när 50 procent av jordens befolkning går till valurnorna i år så är frågan om fejknyheter högintressant. 

”Jag skulle gärna se fler bolag som kommer fram med lösningar på hur vi kan komma till rätta med det.” 

Utöver detta listar hon climate tech och health tech som särskilt intressanta områden. 

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

 

Läs mer