Sök

Går ingen nöd på Lucas Simonsson – här täljer han guld

influencers

Influencern och poddaren Lucas Simonsson. Foto: Press/TT/Montage

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Oavsett hur sagan om guldtackorna slutar så har JLC:s Lucas Simonsson hittat ett framgångsrecept. Så många miljoner ökade han med förra året.

Lucas Simonsson är en tredjedel av den omåttligt populära gruppen JLC. Han har inte bara gjort succé på Youtube och som poddare. Han har även bokstavligt talat hittat guld. 

Den osannolika storyn om JLC-guldtackorna, som hittades i Lucas Simonsson och Carl Démans hus i Mölndal, har utvecklats till en riktig följetong och blossat upp till en rättsstrid mellan köparna, säljarna och hantverkarna. Den senaste vändningen är en kartläggning som Göteborgs-Posten gjort och som visar att en del av guldet kan komma från en 30 år gammal svindleriskandal. 

Tur för Lucas Simonsson att han har annat att falla tillbaka på om guldet faller ur hans händer. Det går nämligen bara bättre och bättre, visar det nyligen släppta bokslutet. 

Lucas Simonsson AB ökade omsättningen till 10,4 miljoner kronor 2023, upp från 7,5 miljoner kronor året innan. Resultatet steg med över två miljoner och landade på 6,7 miljoner kronor. 

I utdelning unnar sig Lucas Simonsson precis som förra året 380.000 kronor. Men det är egentligen inte allt. I början av året kunde vi berätta att bolaget hade gjort en extra utdelning på 750.000 kronor.

LÄS ÄVEN: JLC-profilen var flera år före Bianca – men nu går hans satsning i graven
Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer