Sök

Tanrevels intäkter rasar – tvingats kapa personalstyrkan

Tanrevel

Andrea Marschall-Hurtig, vd på Tanrevel. Foto: Press/Montage

Julia Lundin

Julia Lundin

Reporter

Spraytan-bolaget tappade 27 procent av intäkterna. Samtidigt fyller EQT-grundaren Conni Jonsson på kontot.

Self tanning-bolaget Tanrevel har haft en lite brokig resa mot att hitta rätt.

I veckan kunde Breakit avslöja att de ska göra om varumärket – och att en ny storägare träder in. Qarlbo, EQT-grundaren Conni Jonssons riskkapitalbolag, ökade sitt ägande från 13 till 74 procent.

“Tanrevel har i min mening varit onödigt anonyma. De har inte stuckit ut hakan och berättat vilka de är”, sa den nya vd:n Andrea Marschall-Hurtig i intervjun.

Hon ville samtidigt inte berätta hur det hade gått för bolaget under 2023.

Nu får vi det svart på vitt när dokumenten är inlämnade till Bolagsverket. Tanrevel tappade rejält på intäktsfronten – från 70,6 till 51,4 miljoner kronor. En minskning med 27 procent. Samtidigt fortsätter förlustsviten när de gick från -31,2 till -19,1 miljoner kronor i rörelseresultat.

Enligt Andrea Marschall-Hurtig har de tidigare haft en alltför omfattande organisation. Bokslutet visar att de minskade antalet anställda från 18 till 11 stycken.

“Vi har kraftigt skurit ner på våra utgifter och har nu en komplett organisation med alla nödvändiga resurser”, sa hon i intervjun.

När det tidigare i år blev klart att Qarlbo skulle öka sitt ägande så gjordes en nyemission där man puttade in pengar i bolaget. Nu står det klart att Tanrevel tog in drygt 15,5 miljoner kronor i februari månad.

Planen framåt för spraytan-utmanaren är att växa på internationella marknader. Bolaget har tidigare försökt gå in i Tyskland, men inte lyckats. Under nästa år gör man ett nytt försök.

LÄS OCKSÅ: Miljoner till Filip Tysanders solsatsning – här är hemliga ägarlistan (med miljardärer och impact-folk)

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer