Sök

Annonssamarbete med IKEA

Maxa produktiviteten – inred ett flexibelt kontor där alla trivs

IkeakontorKontorsmiljö

MITTZON konferensbord (2 316 kr exkl. moms) och Anna Billeskalns, företagsinredare på Ikea.

Hannah Runsten

Välbefinnande på jobbet är viktigt, när människor trivs skapas mer kreativitet och produktivitet. Med Ikeas nya kontorsserie MITTZON kan ni ge er själva bästa förutsättningarna – den flexibla inredningen skapar ett kontor som fungerar för alla.

I dag är kontoret inte bara skrivbord på rad. Långt ifrån! Behovet att mötas i olika situationer är stort. Kreativa eller spontana möten, i stora sammanhang eller på tu man hand. Då och då behövs möjligheten att dra sig tillbaka för att kunna koncentrera sig i lugn och ro och ibland behövs stora ytor för att samla hela gruppen.

”Kontoret ska ha både ergonomiska och funktionella arbetsplatser, men ska lätt kunna ställas om efter olika behov och situationer. Flexibla möbleringslösningar gör det enkelt att anpassa kontoret för olika utrymmen och aktiviteter för både grupp och individ. När kontoret kan erbjuda en flexibel inredning kommer medarbetarna att trivas. Det får positiva effekter på kreativitet och produktivitet”, förklarar Anna Billeskalns, företagsinredare på Ikea.

MITTZON konferensbord (2 316 kr exkl. moms).

Med MITTZON är det lätt att maximera kontorsytan, utan att behöva göra stora ingrepp i lokalerna, genom att avskärma rummet med flyttbara väggar som fyller olika funktioner.

MITTZON fällbart bord med hjul (1 996 kr exkl. moms) och MITTZON akustikskärm, golvstående (1 596 kr exkl. moms).

”Det är både enkelt och prisvärt att jobba med rumsavdelare och man får på så sätt in fler rum i rummet i stället för stora ytor. Det kan ske varierande aktiviteter på kontoret under dygnets olika timmar. Man kan dela av, öppna upp eller anpassa för att skapa rätt förutsättningar”, säger Anna Billeskalns och tipsar:

”Den mest flexibla lösningen i MITTZON-serien är en ram på hjul. Det är ett system för att dela upp arbetsområden. Välj mellan akustikskärm, whiteboard, anslagstavla, hyllor, behållare för krukväxter, kabelbox, klädstång eller varför inte en mix?”

MITTZON underrede med hjul (956 kr exkl. moms) och MITTZON konferensbord runt (1 356 kr exkl. moms).

”För första gången introducerar vi ett akustiskt sortiment genom de ljudabsorbenter som ingår i MITTZON. Det dämpar ljud och minskar visuella distraktioner för att göra det lättare att fokusera. Designen har sin utgångspunkt i organiska former i naturen, för att kunna sudda ut den ofta hårda och kalla känslan i kontorsmöbler. Det lugnande mönstret påminner om vågor i sanden.”

MITTZON fällbart bord med hjul (1 996 kr exkl. moms) och MITTZON akustikskärm för skrivbord (1 036 kr exkl. moms).

Anna Billeskalns tipsar vidare om att börja med att definiera vilka behov ni har och vilka aktiviteter som sker under en arbetsvecka. Därefter är det dags att se över ytorna och välja vilka MITTZON-produkter som passar. Produktserien kan skräddarsys efter just era behov.

MITTZON fällbart bord med hjul (1 996 kr exkl. moms) och MITTZON skrivbord (1 756 kr exkl. moms).

”Man ska aldrig glömma bort att vi alla är olika, med varierande behov som i största utsträckning ska försöka tillgodoses. Exempelvis möjligheten att jobba tillsammans eller enskilt, samt att kunna mötas och utbyta idéer och erfarenheter. Det är smart att dela upp kontoret i zoner där det är tillåtet att prata i normal ton och zoner som är tysta. Det är inte så komplicerat egentligen om man vet hur medarbetarna arbetar och förstår de olika arbetssätten. Så länge man lyssnar på människor och förstår deras behov så kommer man alltid att lyckas”, avslutar Anna Billeskalns.

Läs mer om Ikeas nya kontorsserie MITTZON här.

Läs mer