Sök

Noterat SaaS-bolag illa ute – måste göra nödåtgärder

TwiikSaaS

Anders Gran, vd. Foto: Sara Lindh

Martin Hävner

Martin Hävner

Reporter

Träningsbolaget har finansiella utmaningar och måste nu upprätta en så kallad kontrollbalansräkning.

Kontrollbalansräkning måste upprättas när en bolagsstyrelse har skäl att tro att det egna kapitalet i balansräkningen understiger hälften av det registrerade aktiekapitalet. 

Det gör styrelsen i Twiik, ett bolag som har tagit fram en digttal plattform för motions- och träningssessioner och som är noterat på First North. 

En kontrollbalansräkning är en indikation på att pengarna i ett bolag är på väg att ta slut och på bolagsstämman måste ägarna ta beslut om de ska återställa det egna kapitalet eller om bolaget ska gå i graven. 

“För det fall kontrollbalansräkningen skulle utvisa att bolagets egna kapital understiger hälften av det registrerade aktiekapitalet avser styrelsen att då snarast kalla till en kontrollstämma för att pröva om Twiik AB ska gå i likvidation”, skriver Twiik i ett pressmeddelande på torsdagseftermiddagen. 

“Utöver detta har styrelsen gett vd i uppdrag att analysera framtida möjligheter för att hantera bolagets kort- och långsiktiga utmaningar”, heter det vidare. 

Twiik grundades 2013 av Karl Mikael Cakste, Ola Heffler, Christer Månsson, Johan Axelsson och Christina Bellander – personer som har haft ledande poster på MTG, Easylife, TV4 och Telenor. Fotbollsmålvakten Robin Olsen var en tidigare investerare i appen. 

Idag är Anders Gran är vd. 

Twiik omsatte 12,7 miljoner kronor under 2023. Rörelseresultatet var -9 miljoner kronor under samma period. 

Bolaget har 472 aktieägare, enligt ägardatatjänsten Holdings. Största ägare är duon Johan Ejemark och Magnus Wide som har drygt 42 procent. Karl Eklöf, son till Stadium-grundaren Ulf Eklöf, äger 13 procent. 

Läs mer