Sök

Foodora utnyttjas av kriminella: “Väldigt allvarligt”

Foodora

Foto: TT

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Brottslingar använder bolagets kläder – men Foodora menar att de har koll.

De senaste åren har allt fler brottsfall dykt upp där kriminella har använt budbolaget Foodoras kläder och väskor. Brottslingar använder kläderna för att klä ut sig till bud och därmed komma närmare potentiella brottsoffer. P4 Göteborg har i en granskning gått igenom domar från hela landet och hittat 17 fällande där matleverantörens kläder har använts. 

Bland annat vid en skjutning i Borås där skytten var förklädd till Foodorabud. Skytten avlossade minst tretton skott innan han lämnade på elsparkcykel. Även vid de så kallade Påskupploppen i Örebro användes Foodora-väskor för att samla sten som sen kunde kastas på polisen.

“Givetvis ser vi allvarligt på att kriminella kapar vårt varumärke”, säger Daniel Gustafsson Raba, operativ chef på Foodora till P4 Göteborg.

“Hur de har kommit över våra kläder vill jag inte riktigt spekulera i men vi har en tydlig policy om att man ska lämna tillbaka kläderna efter avslutad tjänst och gör man inte det ska det polisanmälas.”

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer