Sök

Kryptobolaget Safello rusar på börsen – varnar för vinst

SafelloKryptovaluta

Emelie Moritz, vd för Safello. Foto: press

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Ökar med över 200 procent jämfört med förra året.

Det fanns en tid när alla pratade kryptovalutor. Bitcoin rusade och många andra valutor hängde på uppåt. Men sen kom det av sig lite, kryptobörsen FTX kraschade vilket slutade med att Sam Bankman-Fried hamnade bakom lås och bom. 

Men just nu är haussen tillbaka och bitcoin-priset har stigit inför den så kallade halveringen som kommer att ske under april.

Nu kommer ett av kryptobolagen på den svenska börsen, Safello, med en omvänd vinstvarning. Bolaget skriver i ett pressmeddelande att de räknar med en preliminär positiv Ebitda på 4,6 miljoner kronor under det första kvartalet. Det motsvarar en ökning med 224 procent mot samma kvartal förra året. Lyftet kommer enligt bolaget på grund av ökade intäkter från överföringen av kryptovaluta från företagets plattform och transaktionsavgifter som kan kopplas till rusningen i bitcoin den senaste tiden.  

Bolaget skriver också att omsättningen preliminärt ökade till 193,1 miljoner kronor. En ökning med 40 procent jämfört med samma kvartal förra året.

Aktien lyfte med dryga 30 procent efter den omvända vinstvarningen.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer