Sök

Wilma Eriksson tar över SaaS-uppstickaren Vloxq: “Bättre rustad”

VloxqSaaS

Wilma Eriksson blir ny vd för SaaS-bolaget Vloxq. Foto: Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Kliver upp och ersätter sin medgrundare.

SaaS-bolaget Vloxq stuvar om i toppen när flera av medgrundarna får nya roller. Det handlar framförallt om att Wilma Eriksson tar klivet från sin tidigare roll som intäktschef till att sätta sig i vd-stolen på bolaget. Samtidigt som hennes medgrundare Emil Westrin kliver åt sidan och istället blir marknadschef.

”Jag tycker att det här är fantastiskt kul! Vi har drivit Vloxq ihop sedan start och med blod, svett och tårar skapat en stabil grund att stå på, något som vi nu kan ta vidare ut i världen. Emil har gjort ett fantastiskt jobb och jag är stolt och glad över att ta över som vd efter honom”, säger Wilma Eriksson i ett pressmeddelande.

Innan Wilma Eriksson grundade Vloxq arbetade hon på SaaS-bolag som Getaccept, Upsales och PE Accounting.

Vloxq har en affär som går ut på att automatisera offetflöden, vilket ska minska risken för bland annat felaktig prissättning.

Under 2022 omsatte bolaget 3,3 miljoner kronor med ett rörelseresultat på minus 0,6 miljoner kronor. Exakt hur fjolåret slutade vill de inte avslöja i nuläget annat än att de ska ha vänt till svarta siffror och ökat licensintäkterna kraftigt.

”Med Wilma Eriksson som vd skapar vi nu en ännu starkare ledningsgrupp som bättre kan tillgodose marknadens behov och som är bättre rustad för den starka tillväxt som bolaget står inför”, säger Joachim Karlsson, vd för Almi invest, liksom styrelseordförande och investerare i Vloxq.

Utöver Wilma Eriksson och Emil Westrin räknas även Andreas Granstedt som grundare i Vloxq.

Läs mer