Sök

Indiskas vd Yvonne Magnusson-Norling lämnar – efter bara ett år

Indiskaehandel

Yvonne Magnusson-Norling, lämnar vd-rollen för Indiska. Foto: TT/Press

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Fick uppdraget att vända negativa trenden.

Ett år och ett par månader har gått sedan Yvonne Magnusson-Norling började som ny vd på den anrika inrednings- och klädkedjan Indiska. Nu kliver hon av, skriver hon i ett mejl till sajten Market

Då var prio ett att vända till lönsamhet. 

”Jag är glad att jag med min erfarenhet inom retail och turnarounds har lagt grunden till den fortsatta resan. Nu lämnar jag med varm hand det operativa arbetet och ser fram emot mer strategiska uppdrag som senior rådgivare och styrelseuppdrag”, skriver Yvonne Magnusson-Norling. 

Slutet på 2022 blev turbulent för Indiska. I oktober kastade bolaget in handduken och ansökte om konkurs. Två veckor senare kom räddningen då miljardären Gerald Engström var redo att ta över verksamheten med investmentbolaget Färna Invest.

Den tidigare vd:n och ägaren Karin Lindahl fick gå och ersättes av detaljhandelsveteranen Yvonne Magnusson-Norling, som bland annat varit vd för Departements & Stores Europe och Cervera samt haft uppdrag att omstrukturera Marenor och Fiskeriet i Sverige. 

Det är inte känt vem som ersätter Yvonne Magnusson-Norling.

Indiska 1901 AB, det nya bolaget som bildades 2022, omsatte för räkenskapsåret som avslutades i april i fjol 124 miljoner kronor med ett negativt resultat på nästan 60 miljoner. 

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer