Sök

Winklevoss-tvillingarna pumpar in bitcoin-miljoner i Premier League-dröm

BitcoinKryptovalutaFotboll

Winklevoss-tvillingarna öser miljoner över ett lag i den brittiska niondedivisionen – som vill till Premier League. Foto:TT/Montage

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Här är kryptoentreprenörernas (och Mark Zuckerberg-rivalernas) nya satsning.

De är mest kända som Mark Zuckerbergs fiender vilket bland annat porträtterades i Oscarsfilmen The Social Network. Men Cameron och Tyler Winklevoss har haft fler järn i elden sedan de kom ur striden med Meta-grundaren med runt 200 miljoner i cash och aktier i sociala medier-jätten. 

2017 blev tvillingarna världens första miljardärer på krypto. Men bara för ett par månader sedan gick det dock punka på kryptoimperiet. Då gick tvillingarnas kryptobörs Gemini med på att betala tillbaka minst 1,1 miljarder dollar, motsvarande 12 miljarder kronor, till missnöjda kunder efter en förlikning i USA. 

Nu är tvillingarna Winklevoss i tidningarna igen – för en helt annan typ av affär. BBC skriver att de har gjort en investering på 4,5 miljoner dollar, motsvarande 46 miljoner kronor, i ett brittiskt fotbollslag i nionde divisionen, det vill säga väldigt, väldigt långt ner i seriesystemet. Investeringen i Real Bedford FC (RBFC) kommer två år efter att klubben köptes av poddprofilen Peter McCormack, vars ambition är att ta laget hela vägen upp till Premier Leauge. 

“Vi delar Peters djupa tro på Bitcoin och dess förmåga att ge raketbränsle till RBFC:s ambition att ta sig hela vägen till Premier League”, säger Tyler Winklevoss. 

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer