Sök

SaaS-bolaget Planacy vill förenkla bolags budgetjobb – växer

PlanacySaaS

Team Planacy. Foto: Press

Breakit / Eivora AI

Breakit / Eivora AI

Växer på, men förlusten ligger kvar.

Planacy, SaaS-bolaget med fokus på finansiell planering, prognoser och budget, redovisar nya bokslutsdata för 2023. Omsättningen för perioden uppgick till 26,8 miljoner kronor, en ökning jämfört med tidigare period som sträckte sig från 2021-07-01 till 2022-12-31 då omsättningen låg på 21,1 miljoner kronor.

Årets resultat visar dock en förlust på 4,9 miljoner kronor för 2023, snarlikt förlusten på 4,9 miljoner kronor för föregående period som varade i 18 månader.

Men vd Jimmy Stenqvist Evegård är nöjd.

”2023 var ett utomordentligt bra år. Vi nådde eller överträffade de flesta av våra målsättningar och uppvisade en intäktstillväxt om 70 procent och en ARR-tillväxt om 43 procent jämfört med kalenderåret 2022", skriver han i en kommentar till Breakit.

På personalsidan hade Planacy 19 anställda under 2023 med personalomkostnader på 21,7 miljoner kronor. Bolagets kassa låg på 2,4 miljoner kronor vid årets slut.

Nu vill bolaget fortsätta växa.

”Troligtvis kommer 2024 vara aningen tuffare men jag är övertygad om att vi kommer fortsätta växa kapitaleffektivt med positivt rörelseresultat och dessutom göra det med positiva kassaflöden", kommenterar Jimmy Stenqvist Evegård.

Planacy grundades 2015 och är involverad i produktutveckling, konsultation samt försäljning av programvara för budgetering och planering. Företagets plattform hjälper kunder att förenkla och effektivisera datadriven budgetering och prognoser. Det har ett rapporterat företagsvärde på 143 miljoner kronor och har totalt tagit in 20,4 miljoner kronor från investerare.

Styrelsen i Planacy AB inkluderar följande medlemmar: Jimmy Stenqvist Evegård (ledamot och vd), Mattias Nilsson (ledamot), Stina Treven (ledamot och ordförande), Karl Xavier (ledamot) och Niklas Frost (ledamot).

Det här är en artikel som är skapad med hjälp av AI. Har du frågor eller synpunkter om den här artikeln? Mejla ai@breakit.se – våra AI-artiklar utvecklas löpande.

Läs mer