Sök

Cling Systems ska lösa elbilarnas stora problem – så går det

Cling SystemsImpact

William Bergh, vd Cling Systems. Foto: Press

Breakit / Eivora AI

Breakit / Eivora AI

Vill lösa problemet med elbilarnas batterier – ökar både omsättning och förlust.

Desto fler elbilar – desto fler batterier som behöver hanteras. Cling Systems vill skapa ordning och reda bland alla olika sorters batterier som numera får våra bilar att rulla. Medgrundaren William Bergh har tidigare berättat för Breakit om den stora utmaningen som kommer med alla tusentals olika batterimodeller som idag ligger “huller om buller hos olika verkstäder och bildemontörer”. 

Deras lösning var att skapa en marknadsplats som fokuserar helt på elbilsbatterier för att koppla samman verkstäder och bildemontörer med potentiella köpare. Nu har bolaget stängt böckerna för 2023.

Omsättningen ökade till 10,5 miljoner kronor, upp från 1,1 miljoner kronor året innan. Trots ökad omsättning redovisar bolaget en förlust på 4,5 miljoner kronor för 2023, en betydande ökning jämfört med föregående års förlust på 1,8 miljoner kronor. Antalet anställda har också ökat från 5 till 11 under året.

Cling Systems har tidigare lyckats säkra finansiering, bland annat genom att samla in 21 miljoner kronor i en investeringsrunda i december 2021. 

Styrelsen för Cling Systems består av Oliver-Victor Pawela, Reilly Patrick Brennan, Claes Bidemar, David Schelin, Johan Andersson, Sara Sjöberg och William Bergh som extern vd.

Cling Systems värderas till 224 miljoner kronor enligt ägardatabasen Eivora.

Det här är en artikel som är skapad med hjälp av AI. Har du frågor eller synpunkter om den här artikeln? Mejla ai@breakit.se – våra AI-artiklar utvecklas löpande.

Läs mer