Sök

Hade riktigt fet nyårsfest – nu plockar Notch ut en halv miljard till

Notch enterprisesGaming

Markus Notch Persson. Foto: TT

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Svenske spelentreprenören fyller plånboken inför sommaren.

Det har nästan blivit en tradition här på Breakit att skriva om när den svenske Minecraft-grundaren Markus “Notch” Persson plockar ut massa pengar ur sitt företag Notch Enterprises. I bolaget ligger det kapital som han fick när spelsuccén Minecraft såldes till Microsoft för 18 miljarder kronor.

Persson har vid flera tillfällen plockat ut stora summor ur bolaget, så sent som i november en halv miljard. 

Och nu är det dags att fylla på den kassan igen. Nu plockar spelentreprenören nämligen ut ytterligare en halv miljard kronor i utdelning från bolaget. 

Om de 500 miljoner som Persson plockade ut redan är slut vet vi inte. Men vi nåddes av uppgifter runt nyår om att han bjöd sina 150 närmaste vänner på en hejdundrande nyårsfest på Richard Bransons paradisö Neckar Island. Förutom att gästerna ska ha fått roat sig ordentligt med helikopterturer, lyxyachter och fin mat ska det också ha bjudits på en stor fyrverkerishow och en show där tusentals drönare bland annat formade en dödskalle. Priserna för rummen på lyxön började på 5400 dollar per natt (ungefär 55.000 svenska kronor). 

Om du är nyfiken på vad som egentligen hände när Minecraft såldes, eller har glömt hela storyn – kolla in den här texten.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer