Sök

Delar ut miljonvinst – så går det för TV4-profilen Marcus Oscarsson

PolitikMedia

Marcus Oscarsson, inrikespolitisk kommentator i TV4. Foto:TT

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Han är en av stjärnorna på TV4 men har också fått en släng av sleven när det kommer till kritik. På sociala medier har han samlat ett massivt följe.

Men hur går det då för Marcus Oscarssons nyhetsbolag Pennsylvania Avenue? Breakit har svaret.

Han är profilen som guidar i politiken framför storbildsskärm i TV4:s Nyhetsmorgon på helgerna. Men Marcus Oscarsson har också vid sidan byggt upp ett eget nyhetsflöde på sin egna sajt och inte minst i sociala medier med rewritade artiklar från andra medier – med taglinen ”Senaste nytt från Sverige & Världen” som lika delar följer nyhetsdygnet med aktuella blåljushändelser och storpolitik som de jobbar med klickbetande rubriker. Den senare kategorin kan exemplifieras med dessa färska axplock: ”Godissort pekas ut – stor förändring” och ”Oväntat besked för folk som handlar på Ica”.

Marcus Oscarsson har varit i blåsväder för sina snabbanalyser förut. Men många tycks uppskatta hans innehåll. På Facebook har profilen samlat en följarskara på över 500.000. På Instagram är det 260.000 som klickat på följarknappen. 

Hur går det då för Marcus Oscarssons nyhetssatsning? Breakit stillar nyfikenheten med att djupdyka i den senaste årsredovisningen för Pennsylvania Avenue AB, som sysslar med konsultverksamhet inom media och kommunikation.

Bolaget ägs till hundra procent av Magnus Oscarsson och hade i genomsnitt tre anställda förra året. En blick i det senaste bokslutet visar att bolaget har varit och är fortsatt lönsamt.

2023 omsatte bolaget 11,3 miljoner kronor med ett resultat på 3,4 miljoner kronor. Det är i linje med året innan och en fördubbling både vad gäller omsättning och resultat från 2021. 

Pennsylvania Avenue är onekligen en lönsam affär för Marcus Oscarsson. Personalkostnaderna låg för förra året på 6,3 miljoner kronor. 

I januari beslutade Pennsylvania Avenue AB dessutom om en extra vinstutdelning på 2,4 miljoner kronor. 

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer