Sök

De blir mäktigast i Mediesverige – här är techprofilerna i Schibsteds styrelse

SchibstedSvenska Dagbladetstyrelse

Ingrid Bojner är en av de som ingår i Schibsteds nya styrelse. Foto: Press

Julia Lundin

Julia Lundin

Reporter

Schibsteds nybildade mediebolag har rekryterat några riktiga tungviktare som ska ta organisationen in i framtiden.

I december kom nyheten om att det norska mediebolaget Schibsted skulle sälja medieverksamheten, där bland annat tidningarna Aftonbladet, Svenska Dagbladet och Verdens Gang ingår, till stiftelsen Tinius. Kvar på börsen blev ett mer renodlat marknadsplatsbolag, där bland annat Hygglo, Blocket och Mindler ingår.

Bolagsledningen för mediedelen tillsattes i februari – och nu har det blivit dags för styrelsen att presenteras.

Här hittar vi flera namnkunniga techprofiler:

  • Ingrid Bojner är ett välkänt namn för Breakit-läsarna, då hon har haft flera ledande roller inom ljudboksförlaget Storytel, bland annat som kommersiell chef och vd. Idag är hon ängelinvesterare, styrelseproffs och affärsrådgivare. Hon var dessutom med på Breakits stora styrelselista den 8:e mars. Bland de styrelser som Ingrid Bojner redan sitter med i finns Carnegie Bank, Falck och Apoteket.

  • Michael Hallén som är vd för Vizrt Group i Norge – som kan tituleras pionjärer inom grafik till livesändningar. Han har arbetat 25 år som chef för olika programvaruföretag och har bland annat varit styrelsemedlem i Fingerprint. Michael Hallén är bosatt i Göteborg.

  • André Christensen är entreprenör inom digitala medier och tech. Han har startat flera företag, bland annat Quickplay, en plattform för personalisering och engagemang bland användare. Han har också arbetat på storföretag som Yahoo och AT&T.

  • Sondré Gravir, idag vd på gymkedjan Sats. Han har tidigare haft ledande roller inom Schibsted, bland annat som vd för Bergens Tidende och Schibsted Marketplaces.

  • Kjersti Løken Stavrum, vd för ägarna på stiftelsen Tinus, blir styrelseordförande i Schibsted Media. Hon har tidigare arbetat som journalist och redaktör och varit generalsekreterare i Norsk Presseforbund.

Nu återstår att avtalet ska godkännas på Schibsteds bolagsstämma den 26:e april och att övriga villkor är uppfyllda. Då kommer Tinius bli ensamma ägare till Schibsted Media AS.

“Mediebranschen kännetecknas av att den alltid möter stora tekniska förändringar tidigt. Det tror jag att denna styrelse är bra förberedd att hantera. Jag ser fram emot att leda styrelsen i Nordens viktigaste mediekoncern”, säger styrelseordföranden Kjersti Løken Stavrum i en kommentar.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer