Sök

Voi rasar över Fröken Snusks nya låt: “Mycket oroande”

VoiGozzi RecordsMusik

Fredrik Hjelm, vd Voi och Fröken Snusks nya singel.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Epadunksstjärnan hyllar Voi i ny låt – men elsparkcykeljätten är inte road (eller?).

De senaste åren har vi fått vänja oss vid elsparkcyklar på gatorna i våra svenska städer. Ett tag var i alla fall Stockholms gator överfulla av det nya fordonet som ställdes ut av flera olika företag. Ett av de största, och mest välkända, är svenska Voi som tungt backade av riskkapital även har tagit sig ut i många städer i Europa. 

Men med flera nya fordon har det också blivit flera olyckor, minst två med dödlig utgång. 

När den svenska epadunksstjärnan Fröken Snusk i helgen släppte sin nya låt “Voi till min fuckboi” fick det bolagets vd Fredrik Hjelm att, eventuellt, dra öronen åt sig. Vi skriver eventuellt eftersom vi är lite osäkra på om detta är en pr-kupp eller inte.

I låten sjunger Fröken Snusk: 

“Jag åker Voi, Voi, Voi genom stan när jag är full

till min fuckboi, boi boi….”

Senare i låten ramlar hon även av elsparkcykeln eftersom hon är berusad.

Texten fick Hjelm att reagera och skriva ett inlägg på Linkedin (kanske inte samma målgrupp som Fröken Snusk men men). 

“Vi är djupt oroade över hennes marknadsföring av att köra efter att ha druckit, vilket bryter mot våra användarvillkor och policyer”, skriver Hjelm i sitt inlägg.

Han hotar även med att dra in Fröken Snusks Voi-konto men erkänner att det kan bli svårt eftersom hon uppträder med mask och att hennes namn inte är allmänt känt. 

Hjelm erbjuder dock en öppning, och det är det här som får oss att misstänka att det är en pr-kupp, om hon går Vois trafikskola och inkluderar den före detta Voi-anställda och numera sjögräsentreprenören på Nordic Seafarm, Alex Klimt i hennes sommarturné. 

I ett mejl till Breakit förklarar sig Voi närmare.

"Det är smickrande att Voi syns så mycket i svensk populärkultur. Med det sagt är jag djupt oroad över låttexten och det budskap den sprider till Fröken Snusks unga fans", skriver Fredrik Hjelm och förnekar att de på något sätt har varit inblandade i låten eller blivit kontaktade innan den släpptes. 

Förklaringen till varför just Alex Klimt dyker upp, trots att han alltså inte längre är medarbetare på elsparkcykelbolaget kommer från Sofie Cederberg, kommunikationsdirektör på Voi.

"Det stämmer att Alex Klimt är en tidigare medarbetare hos oss men han fortsätter att vara en av våra största supportrar och bästa ambassadörer. Once a Voiager, always a Voiager! Under sin tid på Voi fick han smeknamnet "Voi Boi" efter att ha gjort den här musikvideon tillsammans med några andra medarbetare (inkl yours truly). Finns även på Spotify!"

 Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer