Sök

Move by bike dumpar Foodora: “Betydande brister”

FoodoraMove By BikeTransport

Lisette Hallström, vd Move by bike

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Avslutar samarbetet med svidande kritik: “Otrygghet för föraren”.

Under hösten 2023 köpte börsnoterade Move by bike upp transportbolaget Bzzt. Bzzt har varit vida omskrivet på Breakit men har alltid haft problem att få affären att gå ihop. När Move by bike köpte upp Bzzt ingick ett avtal om leveranser åt Foodora. När Bzzt senare gick i konkurs togs verksamheten över av Move by bike. Men nu drar sig bolaget ur avtalet med Foodora.

Och det med svidande kritik.

I ett pressmeddelande skriver Move by bike att det framförallt är dålig lönsamhet som ligger bakom beslutet men radar även upp flera andra brister.

Det handlar om att det saknas utrustning och att schemaläggningen (som Foodora är ansvarig för) har varit för dålig. 

När Move by bike gick igenom arbetskläderna så upptäckte de att kvaliteten var för dålig och att de inte var anpassade till väderleken. Dessutom innebär schemaläggningen att en del förare fick arbetspass som var kortare än tre timmar. 

Det tycker inte Move by bike duger.

"Det är vårt ansvar att förarna har alla verktyg som krävs för ett tryggt arbetspass”, säger Lisette Hallström, vd på Move by bike.

“Vi ser betydande brister i Foodoras rutiner där våra förare riskerar sin arbetsmiljö.”

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer