Sök

Krisbolaget Go North plockar in ny vd – grundaren kliver åt sidan

Go northe-handel

Johan hallenby, grundare av Go North. Foto: Press

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Go North-grundaren Johan Hallenby ersätts av tidigare Amazon-topp men blir kvar i bolaget i en visionär roll.

Go North lyckades rädda sig undan sin akuta finansiella kris i februari genom en omförhandling av obligationsvillkoren och den omgivande strukturen. 

Under fredagen meddelar bolaget att det även blir förändringar i toppen. Grundaren Johan Hallenby lämnar vd-posten. Han kliver åt sidan i en så kallad visionär roll och som arbetande styrelseledamot, enligt ett pressmeddelande.

Johan Hallenby ersätts av Ryan Looysen från och med 1 april. Han har tidigare haft ledande roller inom Lush i Sverige, Babybjörn i USA och inom Amazon. Nu senast var han vd på konkursade klockbolaget Triwa. Han har också varit kommersiell chef för Happy Socks och Aarke.

“Ryan har en stark meritlista när det kommer till att förändra bolag och skapa hållbar och lönsam tillväxt”, säger ordföranden Alexander Hars

Go Norths affärsidé har varit att förvärva e-handlare som säljer sina produkter på Amazon. Bolaget hamnade i finansiellt trubbel under hösten och tvingades då inleda dialog med långivarna som lånat ut över en halv miljard.

Artikeln uppdateras.

Läs mer