Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Storekey tog in 100 miljoner men gick i konkurs – nu kliver grundaren fram som hemlig köpare

Artikel bild
Grundaren Daniel Lundh. Foto: Press/Montage

De plockade in 100 miljoner för att bygga hundratals obemannade butiker. Men i slutet av förra året gick proppen ur. Storekey försatte sig i konkurs. 

Delar ur konkursboet såldes till en hemlig köpare. Nu avslöjar Dagligvarunytt att det är grundaren Daniel Lundh som är den som har köpt upp plattformen och att han ska bygga ett nytt bolag på tekniken.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

hanna.akesson@breakit.se

Webbredaktör

De var snabbt ute med obemannade butiker, butiker som kunderna kunde låsa upp och handla i enbart med mobilen. Men i höstas bar sig inte längre affärerna, som kort där innan hade skruvats om till en franchisemodell. Då tvingades Storekey, som tidigare hette Lifvs, att försätta sig själva i konkurs.

Det plötsliga avslutet beskrevs som en kalldusch av arga aktieägare. Grundaren Daniel Lundh hade planer på hundratals butiker och totalt hade bolaget tagit in över 100 miljoner kronor. 

I början på 2023 plockade Storekey in pengar en sista gång, 15 miljoner kronor för att säkerställa driften framåt. Daniel Lundh sa då att bolaget siktade på 500 butiker – redan samma år.

Vill du djupdyka mer om vad det var som egentligen hände med Storekey, som på sin höjd hade ett 30-tal butiker, så läs här och här.

Nu händer det i alla fall saker kring det kraschade bolaget. Det är branschtidningen Dagligvarunytt som kan avslöja att köparen av konkursboet de facto är medgrundaren Daniel Lundh och företagets tidigare teknikchef och att de planerar att bygga ett nytt bolag runt tekniken.

”Systemet rullar och fungerar precis som alltid. Det känns fantastiskt kul att Storekey inte behövde dö med konkursen”, säger Daniel Lundh till tidningen.

Han säger vidare att Storekey har flera stora kunder kvar och att ny partneravtal har tecknats. Att Storekey gick omkull förklarar han med att det var extremt kapitalintensivt att bygga butiksbeståndet.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer