Sök

Ledde Daniel Wellington – nu kliver han in som ny topp i Viaplay

ViaplayDaniel Wellington

Johan Johansson, Christian Albeck och Enrique Patrickson. Foto: Press/Montage

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Johan Johansson värvas till Viaplay där han får triss i titlar. Bland annat ska han sköta det krisdrabbade bolagets finanser och dela på vd-rollen i Sverige.

Streamingbolaget Viaplay gör efter krisåret (och miljardsmällen) 2023 om ytterligare i ledningen. Johan Johansson, tidigare vd för klockmärket Daniel Wellington och finanschef på Gilion (tidigare Ark Kapital), värvas som ny finanschef och co-vd för den svenska verksamheten, enligt ett pressmeddelande på fredagsmorgonen. Det sistnämnda är en roll som han kommer att dela med Christian Albeck. Johan Johansson kommer också få titeln executive vice president. 

Han börjar på det nya jobbet senast den 1 augusti, heter det vidare. 

Enrique Patrickson, som varit finanschef och strategichef i mindre än två år, har beslutat sig för att kliva av, enligt pressmeddelandet. 

"Jag vill tacka Enrique för den nyckelroll han spelade i rekapitaliseringsprocessen, samtidigt som han framgångsrikt ledde finans-, M&A- och strategiavdelningarna när vi har genomgått ett enormt transformationsprogram och avyttrat signifikanta delar av bolaget”, säger den tillförordnade ordföranden Simon Duffy

Johan Johansson började sin karriär inom MTG, Viaplays tidigare moderbolag. Han jobbade i tio år för koncernen. 

"Johan känner Viaplay Group och våra produkter mycket väl från sina roller på MTG, och har samlat en bred och högst relevant erfarenhet från sina ledarpositioner sedan han lämnade MTG”, kommenterar Viaplay-vd:n Jørgen Madsen Lindemann

”Vi har många operationella förbättringar och innovationer att göra i Sverige och tvärs Gruppen, och kombinationen av Christians och Johans kompetenser och bakgrunder blir viktig när entreprenörskap präglar utvecklingen av detta spännande bolag i den snabbrörliga underhållningsindustrin.”

LÄS ÄVEN: Kniven mot strupen innanför väggarna på Viaplay: “Det är döda eller dödas”

LÄS ÄVEN: Första rapporten efter krisplanen – brakförlust för Viaplay

Läs mer