Sök

Pernilla Nyrensten köper lyxbåt – en gigantisk yacht: “Strategiskt värde”

RevolutionraceEntreprenör

Pernilla och Niclas Nyrensten öppnar plånboken och investerar i en båt. Foto: Press/Skärmdump från Pernilla Nyrenstens Instagram/Montage.

Åsa Johansson

Åsa Johansson

Reporter

Entreprenörerna Pernilla och Niclas Nyrensten öppnar plånboken för en ny investering – i en yacht.

“Vi har köpt båten i syfte för våra helägda bolagskoncerns räkning. Syftet är att addera ett strategiskt värde”, skriver Pernilla Nyrensten i ett sms till Breakit.

Paret Pernilla och Niclas Nyrensten har gjort sig till namn i näringslivet genom att ha grundat och under många år drivit den numera börsnoterade e-handlaren Revolution race. De senaste åren har deras engagemang i bolaget minskat. 

Så sent som i februari i år sålde duon aktier i Revolution race för rejäla belopp. Paret har även startat investmentbolaget Nyrensten Invest tillsammans.  

Nu har de öppnat plånboken för en ny investering – dock inte i ett bolag. 

I Breakits Off the Record kunde vi förra veckan berätta att den senaste investeringen är en båt. Men inte vilken båt som helst. På sociala medier har Pernilla Nyrensten visat upp den gigantiska yachten.

“Vi har köpt båten i syfte för vår helägda bolagskoncerns räkning. Syftet är att addera ett strategiskt värde. På vilket sätt är en kommersiell plan som vi inte delger i sin helhet”, skriver Pernilla Nyrensten till Breakit.

Häromdagen skymtades inte bara Revolution race-grundaren tillsammans med henne närstående i de inlägg hon la ut från båten på Instagram. I ett Insta Stories-inlägg syntes även Mikael Snabb, tillika medgrundare till Bianca Ingrossos skönhetsimperium Caia Cosmetics. 

När Breakit frågar Pernilla Nyrensten om hon känner entreprenören privat, eller om de har något projekt på gång tillsammans, skriver hon att hon känner många entreprenörer, däribland även “Snabben och hans fru.”

“Privat kommer vi att få hyra båten via tredje part”, skriver Pernilla Nyrensten.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer