Sök

Så mycket kan intressenter behöva betala för Tiktok

Tiktok

Klockan klämtar för Tiktok i USA. Foto: Press.

Åsa Johansson

Åsa Johansson

Reporter

Klockan klämtar för Tiktok i USA – om inte en ny köpare sveper fram och lägger miljardbelopp på bordet.

I veckan har USA tagit stormsteg fram för att förbjuda sociala medier-appen Tiktok. Nu är det upp till senaten att säga sitt innan president Joe Biden får sista ordet. 

Det finns de som är intresserade av att låta Tiktok leva vidare, med en ny ägare. Steven Mnuchin, som var Donald Trumps finansminister, är en av dem, vilket Breakit har rapporterat om. Han ska redan ha satt ihop en grupp investerare och att de har som mål att köpa appen.

Nu rapporterar Financial Times om den potentiella prislappen, som enligt tidningen kan uppgå till omkring 150 miljarder dollar. Detta om Tiktok, eller rättare sagt appens amerikanska del, värderas med samma försäljningsmultipel som Facebooks moderbolag Meta. 

Förra året uppgick Tiktoks intäkter – endast i USA – till 16 miljarder dollar, skriver TT. Bytedance, ägaren som måste sälja appen om den ska få vara kvar på den amerikanska marknaden, hade intäkter på totalt 120 miljarder dollar. Det kan jämföras med Meta, vars intäkter landade på 135 miljarder dollar. 

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer