Sök

Svenska hästspelet Star Stable anmäls – ”De försöker lura barn”

Star StableGaming

Johan Sjöberg är vd för Star Stable. Foto: Press

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Det populära spelet anklagas för att uppmana barn att spendera pengar.

Det mycket populära onlinespelet Star Stable har blivit anmälda till Konsumentverket av organisationen Sveriges Konsumenter, skriver SVT Nyheter

I spelet görs direkta köpuppmaningar till barn, vilket är förbjudet i lag, menar organisationen. Dessutom anses informationen om den egna valutan i spelet, så kallade ”star coins”, vara vilseledande. 

”Vissa helger kan man köpa ‘star coins’ som är värda dubbelt så mycket som om man köpt dem en annan helg. Det här låter kanske förvirrande och det är för att det är förvirrande”, säger Sinan Akdag som är digital expert på Sveriges konsumenter. 

Star Stable har gett ett skriftligt uttalande till SVT där bolaget säger att de värnar användarna och tar konsumentskydd på stort allvar. Företaget välkomnar en granskning. 

När Breakit skrev om Star Stable i somras hade bolaget varslat 15 procent av tjänsterna på bolaget till följd av svikande köpkraft. 

Bolagets vd Johan Sjöberg var dock optimistisk om bolagets framtidsutsikter:

"Jag är övertygad om att Star Stable Entertainment har en ljus framtid och att vi kommer återvända till en långsiktigt hållbar tillväxt genom att fortsätta att leverera en produkt i världsklass som vårt spel-community älskar". 

Star Stable omsatte 352 miljoner kronor 2022 och vände det året till en förlust på 33 miljoner kronor. 

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer