Sök

Knut Frängsmyr får nytt jobb – på mäklarutmanaren på Real Alliance

Real Alliance

Knut Frängsmyr blir ny vd på Real Alliance. Stjärnmäklaren Fredrik Eklund t.h. Foto: Press

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Klarna-veteranen Knut Frängsmyr har fått ett nytt toppjobb efter soppan på nätmäklaren.

I november 2023 tillträdde Knut Frängsmyr som vd för Avanza. Men karriären där blev kort. Klarna-veteranen – som länge var vice vd och Sebastian Siemiatkowskis högra hand – tvingades lämna efter bara en vecka. Beslutet togs efter en dialog med Finansinspektionen, FI, där tidigare böter i samband med en ombyggnation av Knut Frängsmyrs privatbostad spelade den avgörande rollen.

Nu har Knut Frängsmyr ett nytt jobb, kan Breakit avslöja. Han har enligt dokument som skickats in till Bolagsverket utsetts till ny vd för Real Alliance – en utmanare i mäklarbranschen.

För ett par år sedan skrev vi att doldisbolaget Real Alliance i det tysta köpt 60 procent i profilen Fredrik Eklunds svenska lyxmäkleri, Eklund Stockholm New York, ofta förkortat ESNY.

I Real Alliance ingår ett drygt dussin mäklarfirmor, utöver ESNY handlar det bland annat om Erik Olsson, Bjurfors och Mäklarringen.

"Real Alliance är ett holdingbolag som fokuserar på samarbeten mellan fastighetsmäklarföretag med fokus på att erbjuda riktigt bra tilläggstjänster i samband med en bostadsaffär", skriver bolaget om sig självt på hemsidan. 

Real Alliance är knutet till finansrådgivaren Söderberg & Partners som bland annat är storägare i bolåneutmanaren Borgo. De största ägarna i Real Alliance är Erik Rosengren och Gustaf Rentzhog, som båda var med och grundade Söderberg & Partners.

På Linkedin har den tidigare vd:n för Real Alliance Robert Bexell skrivit om vaktombytet.

"Det är med stor tillförsikt som jag idag lämnat över VD-rollen på Real Alliance till Knut Frängsmyr. I Knut får gruppen en kompetent ledare med mycket relevanta erfarenheter", heter det i inlägg som postades sent på tisdagskvällen. 

Breakit söker Knut Frängsmyr. 

Läs mer