Sök

Nu kommer de – en kvarts miljard AI-flickvänner

AI

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Det är en gryende jätteindustri och det finns redan startupbolag som täljer guld.

I varje tekniskt språng står vuxenindustrin där, redo att haka på den nya trenden. Så har det varit förut (se internet) och så verkar det vara nu, med AI.  

Nyhetssajten Sifted skriver om den gryende jätteindustrin och specifikt om fenomenet AI-flickvänner och AI-pojkvänner som kan beskrivas som en blandning mellan generativa AI-chattbottar och personaliserade erotiska bilder. Enligt mjukvarubolaget Splitmetrics har redan en kvarts miljard människor laddat den typen av appar på Google Play Store.

Startupbolag tycks redan tälja guld på fenomenet. Den rumänska startupen DreamGF uppger att den redan omsätter runt 1 miljon kronor i månaden – tre månader efter lansering. Tjeckiska HQed FantasyGF hade ungefär samma intäkter i januari. 

AI-flickvänner kan kännas som en obskyritet. Men bara för ett par dagar sedan upptog trenden en helsida i DN. I en debattartikel varnade journalisten Jan Sjölund och forskaren Sara Skoog Waller för att AI-flickvännerna är byggda för att förnedras. 

”En mörk affärsmodell är under snabb uppbyggnad”, varnade debattörerna. 

LÄS ÄVEN: Larmet: AI-flickvänner ett hot mot en hel generation män

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer