Sök

Affärsängeln Oscar Salén startar eget – tar in miljoner till sin tips-satsning Nova Circle

Nova CircleResaNyemission

Oscar Salén, affärsängel och medgrundare av Nova Circle. Foto: Press

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Affärsängeln Oscar Salén går från investerare till operativ. Han vill utmana de amerikanska rekommendationsjättarna med en aspekt åtminstone de verkar ha glömt – att de bästa råden kommer från bekantskapskretsen.

Nu tar hans Nova Circle in färska miljoner och siktar på att skala upp internationellt.

Vilka kan man egentligen lita på? Om det är något som internet inte verkar lida brist på så är det rekommendationer. Men inte alla råd och betyg på nätet är välmenade, skräddarsydda efter din smak eller ens äkta. Hur skiljer man bottarna från vetet när det kommer till tips?

Nu finns det ett nytt bolag som vill hjälpa till inför resan eller restaurangbesöket. Bakom står affärsängeln Oscar Salén som nu går in i en operativ roll i bolaget Nova Circle. I appen, som är en av flera aktörer på marknaden för sociala rekommendationstjänster, bjuder man in kompisar och kan se vännernas och vänners vänners rekommendationer över pärlor när det kommer till hotell, krogar, gym och löpspår. Dessutom har användaren möjlighet att se vad likasinnade och influencers tycker har varit bra.

Bolaget är inte ensamma i sin genre och vill både utmana och fungera som ett komplement till amerikanska jättar som Tripadvisor, Yelp och Google Reviews. För att lyckas har bolaget tagit in sju miljoner kronor i riskkapital. 

Bland delägarna finns Sebastian Gibrand (Oaxen, Frantzén, silvermedalj i Kock-VM), Edward och Carl Åhman (Centrum-koncernen), Marcus Tagesson (ATA Timber AB) och Carl Wilhelm Hirsch (Fair Director Affordable Art Fair).

David Knape är delägare och medgrundare på Nova Circle. När Breakit ringer upp honom så berättar han att affärsmodellen bygger på annonser och membershipsnivåer där man tar del av olika typer av partnerskap, hotellkedjor, restauranger. Han säger att tjänsten har mycket spännande på gång. 

”Det kommer att komma en SaaS-lösning för hotell.”

Det är för tidigt att tala om några omsättningmål men han ser stor potential att göra avtryck: 

”Jag tror att det finns väldigt goda möjligheter att bygga upp ett internationellt bolag. Sätter man det rätt så kan man skala upp snabbt, om man får till den organiska tillväxten att användare bjuder in varandra.”

”Intentionen är att bli ett internationellt bolag.”

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer