Sök

Stratsys stänger böckerna – visar ökad förlust

StratsysSaaS

Fredrik Demling, vd på Stratsys.

Breakit / Eivora AI

Breakit / Eivora AI

SaaS-bolaget Stratsys visar marginellt ökad omsättning, men större förlust i det senaste bokslutet.

Stratsys, som är ett produktbolag inom SaaS-sektorn, har nyligen lämnat in sitt senaste bokslut. Perioden sträcker sig från den 1 september 2022 till den 31 augusti 2023 och visar att omsättningen steg en aning, till 179,9 miljoner kronor. Detta är en ökning jämfört med föregående år då omsättningen låg på 179,4 miljoner kronor. Dock visar resultatet en större förlust än förra året med ett negativt resultat på 19,7 miljoner kronor, jämfört med förra årets förlust på 6,3 miljoner kronor.

Bolagets kassa har minskat från 95,1 miljoner kronor under förra året till 75,9 miljoner kronor i år. Personalomkostnaderna har ökat från 154,1 miljoner kronor till 176,5 miljoner kronor samtidigt som antalet anställda landar på 172, från föregående års 157 anställda.

Stratsys har kontinuerligt expanderat sina digitala tjänster inom strategisk planering och operationell kontroll i Norden. Magnus Pernvik och Henrik Lepasoon grundade bolaget år 2000 och räknas till de största investerarna tillsammans med Verdane. Styrelsen i Stratsys består av flera kända namn, inklusive Katarina Bonde som är ordförande och även ledamot i Mentimeter och Zimpler. Nyligen kom även Kundos vd Sofia Alexus in som styrelseledamot.

Nuvarande företagsvärdering ligger på 532,3 miljoner kronor, med totalt intaget kapital på 82,3 miljoner kronor från investerare. Detta enligt data från Eivora.

Det här är en artikel som är skapad med hjälp av AI. Har du frågor eller synpunkter om den här artikeln? Mejla ai@breakit.se – våra AI-artiklar utvecklas löpande.

Läs mer