Sök

Europas snabbast växande startup – nu har de likviderats

Hopin

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Är sagan över nu?

Det Londonbaserade techbolaget Hopin, som började som digital eventplattform, var en gång i tiden Europas snabbast växande. Bolaget värderades till över 7,75 miljarder dollar, motsvarande 84 miljarder kronor, bara ett år efter lanseringen 2021. 

Nu kommer nyheten att Hopin likviderar sitt brittiska moderbolag.

Det kanske inte är helt över för Hopin ändå. Syftet med likvidationen är att flytta sitt huvudkontor till den amerikanska delstaten Delaware och en talesperson säger till Sifted att likvidationen och flytten är del av ett större internt konsolideringsinitiativ.  

Samtidigt har Hopin sålt flera tillgångar, bland annat sin originalprodukt eventplattformen,  till ett Kaliforniabaserat bolag för 50 miljoner dollar, motsvarande runt en halv miljard kronor. I samband med det klev också grundaren Johnny Boufarhat ner som vd.

Bland investerarna i Hopin finns Andreessen Horowitz, General Catalyst, IVP, Coatue, DFJ Growth, Northzone, Salesforce Ventures, Tiger Global, Seedcamp och Accel.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer