Sök

Förra Blocket-chefen Pernilla Nisslers udda investering – i snöröjning för norrmän

riskkapital

Pernilla Nissler investerar och går in som styrelseledamot i norska startupen Hyttetjenester. Foto:Press/TT

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Hon har lett stora plattformar som Blocket och Skincity. Nu ska hon vara med och ta norsk stugservice till Sverige.

Pernilla Nissler ledde Blocket till tillväxt innan hon 2021 lämnade posten som koncernchef för den Schibstedägda köp- och säljsajten. Därefter var hon vd på e-handlaren Skincity. På senare år har Pernilla Nissler profilerat sig som investerare och bland annat suttit i Feminvests investeringskommitté.

En tämligen udda (men väldigt norsk) investering fick Breakit nys om på måndagen. Då damp det nämligen ner ett pressmeddelande om att Pernilla Nissler gått in som investerare och styrelseledamot i den norska startupen Hyttetjenester. Hon har nämligen värvats som industriell rådgivare till investeringsfonden Ignite Capital och investerar även i eget namn när bolaget, som bland annat röjer bort snö och levererar ved till norska stugägare, tar in ungefär 17 miljoner kronor. 

”Jag ser verkligen fram emot att bidra till Hyttetjenester. Efter flera år i branschen har jag lärt mig att marknadsledaren på den här typen av marknader blir den stora vinnaren”, säger Pernilla Nissler i en kommentar. 

Man ska inte underskatta hytte-kulturen i Norge. Den är enorm! Samtidigt verkar Hyttetjenester inte enbart vara en norsk angelägenhet, enligt pressmeddelandet. 

”Marknaden är stor och potentialen ligger på flera miljarder kronor. Genom investeringen, tillsyn och tvätt. Vi kommer också utvigda till andra länder, som Sverige och Finland”, säger Hyttetjenester-chefen Knut Skinnarland

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

 

Läs mer