Sök

Gustaf Unger blir ny vd på Avanza

AvanzafintechPrivate banking

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Lämnar Nordnet för att ta över konkurrenten.

Nätbanken Avanza har utsett Gustaf Unger till ny vd, enligt ett pressmeddelande. Han har tidigare haft ledande befattningar på Nordea och SEB och har också varit en av medgrundarna för en fintech-plattform inriktad på den kommersiella skuldmarknaden. Fram till nu har han också varit styrelseledamot i Avanza-konkurrenten Nordnet, ett uppdrag han nu lämnar med omedelbar verkan.

“Avanza är en pionjär inom sparande och har under sina första 25 år utvecklat marknaden inte bara för sina nästan 2 miljoner kunder utan för alla svenska sparare genom tillgänglighet, bredare erbjudande och lägre priser. Jag ser mycket fram emot att bidra till en vidare stark utveckling där Avanza fortsätter forma framtiden inom denna sektor, alltid med kundernas bästa för ögonen”, säger den tillträdande vd:n i en kommentar.

Gustaf Unger tillträder sin roll så snart ledningsprövningen hos Finansinspektionen är klar, heter det. 

Det har gått ungefär tre månader sedan Knut Frängsmyr tillträdde rollen men han tvingades lämna efter bara en vecka. Beslutet togs efter en dialog med Finansinspektionen, FI, där tidigare böter i samband med en ombyggnation av Knut Frängsmyrs privatbostad spelat en roll.

”Processen har blivit ännu mer omsorgsfull den här andra gången, för det får inte bli fel”, sa Sven Hagströmer till Dagens Industri häromveckan. 

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer