Sök

Spacemaze till anrika amerikanska universitetets accelerator

SpacemazeProptech

Spacemaze grundare Nadia Lalami och Isabelle Björkvall Lalami

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Ska spana in marknaden i New York – och planerar ny runda.

Det svenska SaaS- och proptech-bolaget Myfurn har Breakit skrivit om tidigare. Grundarna Nadia Lalami och Isabelle Björkvall Lalami, som också råkar vara mor och dotter, har tagit fram en plattform där företag kan planera och hantera kontor och dess intredning. 

Nu har bolaget bytt namn till Spacemaze och dessutom blivit antagna till Columbia Universitys proptech-accelerator Metaprop i New York.

Vad hoppas ni få ut av acceleratorn?

“I slutet av programmet så är det en så kallad demo-day där man pitchar för över 150 investerare och branschfolk. Vi hoppas på att kunna ta in en större runda i höst. Genom programmet får vi också tillgång till branschexperter som kan erbjuda värdefullt mentorskap och rådgivning”, säger Isabelle Björkvall Lalami, vd på Spacemaze

Under räkenskapsåret som slutade i juli 2023 omsatte Spacemaze cirka 50.000 kronor med ett minusresultat på 0,5 miljoner kronor. Idag ska bolag som Kry, Tobii Dynavox, Kammarkollegier, Vasakronan och Rejlers använda deras plattform.

Vad är era mål för 2024?

“Fortsätta växa i Sverige och vidareutveckla produkten tillsammans med våra kunder. Vi håller också på att testa produkten och kolla in marknaden i New York eftersom vi spenderar en del tid där och får värdefulla ingångar via Metaprop.”

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer