Sök

Konkursade Hövding tar strid mot konsumentverket – hjälmar för 50 miljoner i lager

Johan Klåvus, konkursförvaltare i Hövding. Foto: Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Konsumentverket vill att överklagan upphävs. Hövdings konkursbo vill fortsatt få säljförbudet prövat i Förvaltningsrätten.

Tekniken bakom hjälmarna i konkursade bolaget Hövding har sålts till det österrikiska bolaget Isi. Kvar i bolaget finns hjälmar till ett uppskattat värde på 50 miljoner kronor om de skulle säljas till kund, något som konkursförvaltaren Johan Klåvus gärna vill kunna göra.

Det framgår av att Hövdings konkursförvaltare nu har meddelat Förvaltningsrätten att han vill företräda bolaget i den pågående tvisten med Konsumentverket. Det skriver SvD

Förvaltningsrätten har redan beslutat om inhibition av Konsumentverkets direkta beslut om försäljningsförbud av hjälmarna. Det innebär att hjälmen, Hövding 3, får säljas till dess att ärendet är avgjort.

Konsumentverket har däremot begärt att Förvaltningsrätten ska upphäva överklagan sedan Hövding gått i konkurs. Och det är i denna del av processen som Hövdings konkursbo nu har bestämt sig för att ta strid.

”Vi får se hur det spelar ut och vad domstolen säger om detta”, skriver Johan Klåvus i ett mejl till SvD.

I yttrandet har Johan Klåvus skrivit att det är “av stor vikt” för konkursboet att få beslutet om förbud prövat i sak, skriver SvD, advokaten vill:

”Få domstolarnas syn på saken om huruvida Konsumentverket haft fog för sina påståenden om allvarliga säkerhetsbrister eller inte.”

Förvaltningsrätten i Karlstad har sagt till tidningen att de tittar på konkursboets yttrande i målet.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer