Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Mr Beast drar in 7 miljarder om året: ”Jag är inte rik”

Jimmy "Mr Beast" Donaldson är kanske direkt urfattig heller. Foto: TT

Han är störst på tuben men hävdar själv att han inte är rik (och att mamma håller i alla pengarna).

Här är var miljarderna tar vägen, enligt Mr Beast.

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

hanna.akesson@breakit.se

Webbredaktör

Världens största youtuber, Mr Beast eller Jimmy Donaldson som han egentligen heter, drar in miljarder på sina videos där han gör extrema och påkostade utmaningar och delar ut pengar till främlingar. Hans affärsidé är att bjuda sina 239 miljoner prenumeranter på något av ett spektakel varje gång. 

Men trots att han tjänar i runda slängar 7 miljarder kronor per år så hävdar Mr Beast att han inte är rik. Det säger han till Time Magazine

Pengarna hamnar nämligen inte på något av hans bankkonton – som 25-åringen ändå inte har tillgång till. 

”Jag har inte tillgång till något av mina konton. Jag har en finanschef och allt det där men min mamma är den som har tillgång till mitt huvudkonto."

Okej, Jimmy Donaldson. 

Men var tar då alla miljarder vägen, om stjärnan själv inte lever lyxliv?

”Jag har återinvesterat allt till den punkten att du skulle kunna kalla det idioti, bara i tron att vi kommer att lyckas. Och det har funkat”, säger Jimmy Donaldson. 

Varje Mr Beast-video tjänar in ett antal tiotals miljoner kronor i annonsintäkter och lika mycket i sponsoravtal. Ett varumärke kan få betala någonstans mellan 25 och 30 miljoner kronor för att bli nämnda i ett Mr Beast-signerat klipp. 

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer