Sök

Neo4j mot börsen – kan värderas till 30 miljarder

Neo4JBörs

Emil Eifrem, grundare och vd Neo4j.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Grafdatabastjänsten vill noteras på Nasdaq, uppger storägaren Ola Rollén.

Ola Rollén säger till Bloomberg att ledningen har börjat prata med flera banker om en listning som skulle kunna ske så fort börsfönstret öppnar igen. 

Enligt Rollén uppskattar han värdet på bolaget till 2,5-3 miljarder dollar, motsvarande över 30 miljarder kronor.

Neo4j bygger grafdatabaser. Exakt vad det är är lite svårt att förklara men i korthet kan sägas att det handlar om en typ av databas som kan visa på en mängd olika samband i stora mängder komplex data, på ett sätt som liknar ett nätverk. 

När bolaget tog in kapital för tre år sedan låg värderingen på 20 miljarder svenska kronor. 

Exakt vad bolaget omsätter vet vi inte eftersom bolaget är baserat i USA och inte har velat dela med sig av mer exakta siffror de senaste åren. Men vi vet att de omsatte mer än en miljard för något år sedan.

När Breakit träffade bolagets grundare och vd Emil Eifrem på Scaleup Day i Malmö i slutet av förra året kommenterade han en eventuell börsnotering. 

“I och med att vi är i storleken att vi skulle kunna gå ‘public’ idag, så är det ju mycket mer intressant att följa utvecklingen än tidigare. Andra databas-bolag i liknande storlek finns ju på börsen, och att ha möjlighet att följa deras ‘metrics’ och aktiepris är ju intressant. Men vi har inte bråttom någonstans. "

Breakit har sökt Emil Eifrem som hälsar att han inte har något mer att tillägga angående en börsnotering.

"Vi är långsiktigt fokuserade på att dominera databasmarknaden och att bli default databas för att bygga Generative AI-applikationer. That's what matters," skriver han i ett mejl till Breakit.

LÄS MER: Emil Eifrems bolag är värt 20 miljarder – här är hans viktigaste lärdomar

Läs mer