Sök

Desenio varslar var tionde – efter trögare försäljning

Desenioe-handel

Fredrik Palm, vd Desenio. Foto: Press

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Fortsatt tufft för posterbolaget.

E-handlaren Desenio släpper sitt bokslut för 2023 och meddelar i samband med de färska siffrorna en omstrukturering av bolaget som påverkar var tionde anställd.

Det är inte den första neddragningen hos posterbolaget. I genomsnitt hade bolaget 130 anställda i fjärde kvartalet, vilket är 22 procent färre än motsvarande period året innan. 

Här är några färska nedslag från rapporten: 

  • Nettoomsättningen ökade med 4,3 procent och kom in på 294,2 (282,1) miljoner kronor. 

  • Rörelseresultatet, inklusive en nedskrivning av immateriella tillgångar på 250 miljoner kronor, uppgick till minus 220 miljoner kronor vilket motsvarar en rörelsemarginal på minus 74,8 procent (13 procent). 

Desenio har också beslutat att skriva ner goodwill per den 31 december 2023 för koncernen med en kvarts miljard. Nedskrivningen ska vara icke kassaflödespåverkande.

”Under det fjärde kvartalet avtog den positiva försäljningstrend vi sett hittills under 2023, med lägre aktivitet inom e-handel på flera av våra marknader jämfört med föregående år, framför allt under december”, kommenterar Desenios vd Fredrik Palm

Koncernchefen skriver att Desenios belåning i form av utställda obligationer uppgår till 1,1 miljarder kronor ska omfinansieras i slutet av 2024. 

”Vi utvärderar därför olika alternativ för att omfinansiera skulden och därmed skapa en långsiktig och uthållig kapitalstruktur”, kommenterar Fredrik Palm. 

Diskussioner med ett antal grupper obligationsägare initierades under det fjärde kvartalet och kommer att intensifieras under våren, precis som utvärderingen av andra alternativ, heter det. 

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer