Sök

Embracer ökar omsättningen: "Över ledningens förväntningar”

Embracer Group

Lars Wingefors, vd Embracer. Foto: TT

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Speljättens sparprogram ska ha gett effekt. Samtidigt tror Lars Wingefors på att helåret hamnar i det lägre prognosspannet.

Svenska speljätten Embracer ökar omsättningen med 4 procent i tredje kvartalet i sitt brutna räkenskapsår och kom in på högsta nivå någonsin, enligt kvartalsrapporten som publicerades på torsdagsmorgonen. Omsättningen i kvartalet landar på strax över 12 miljarder kronor. Mobilspelen ökade i perioden medan klassiska PC- och konsolspel såg en negativ tillväxt. 

”Vi levererade ett stabilt kvartal i Q3 aningen över ledningens förväntningar”, skriver Lars Wingefors i vd-ordet. 

Rörelseresultatet kommer också in högre än förra året på 273 miljoner kronor, vilket motsvarar en rörelsemarginal på 2 procent. 

Embracer har sedan tidigare sjösatt ett omstruktureringsprogram vilket tyngde resultatet med 641 miljoner kronor. Enligt den färska rapporten så har kostnadsbesparingarna gett effekt. Samtidigt har bolaget behövt minska den globala arbetsstyrkan med 8 procent sedan programmet inleddes. 

”Med de åtgärder som nu vidtas bygger vi en stark grund för framtiden med en förbättrad finansiell profil, en mer slimmad struktur medan vi nyttjar potentialen i vår diversifierade portfölj. Vi har fantastiska tillgångar och varumärken och vi ämnar påvisa förmågan till vinstgenerering från dessa tillgångar över tid.”

Bolaget upprepar sin prognos för helåret för  justerat rörelseresultat på 7,0-9,0 miljarder med tillägget att det nu ses som troligt att man får ett utfall i prognosintervallets nederkant. Anledningen är svagare utsikter för PC- och konsolspel under 2023/2024 jämfört med bedömningen i föregående kvartal.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer