Sök

Mantle tar in 32 miljoner – ska till USA: ”Nått kultstatus”

Mantlee-handelBeauty and fashion tech

Mantle grundades varumärkesspecialisten Stina Lönnkvist och Kry-medgrundaren Josefin Landgård 2020. Foto: Press

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Kry-grundarens satsning på hudvård ska till USA. Nu fyller Mantle kassan med 32 miljoner för att skynda på den globala resan.

Hudvårdsmärket Mantle, som grundades av Kry-medgrundaren Josefin Landgård och varumärkesspecialisten Stina Lönnkvist 2020 med CBD i fokus, tar in 32 miljoner kronor.

Kapitalrundan leddes av det Londonbaserade riskkapitalbolaget Venrex, som tidigare investerat i Revolut och beautymärket Charlotte Tilbury.

Investeringen ska bland annat användas till en USA-lansering. 

“Det känns fantastiskt att gå in i det nya året med Venrex som delägare. Deras investering är ett kvitto på att vi har byggt upp ett starkt bolag så här långt, samt att Mantle har potential att bli ett globalt ledande varumärke”, säger Josefin Landgård i en kommentar. 

Tom Fleming är grundare och partner på Venrex. 

“Vi ser fram emot att följa med på Mantles fortsatta resa. Venrex backar exceptionella grundare som på ett innovativt och tech-drivet sätt möter efterfrågan hos den moderna konsumenten. Vi har imponerats av hur företaget nått kultstatus i Skandinavien med sitt outtröttliga fokus på sina kunder och sin revolutionerande approach till hur de kombinerar och paketerar ingredienser”, säger han.  

I samband med kapitalrundan avslöjar Mantle nya siffror. Försäljningen ökade med 80 procent förra året, skriver bolaget. Kunderna är också lojala, enligt företaget. I genomsnitt handlar Mantles kunder hos varumärket var sjätte vecka (!).

2022 omsatte Mantle nära 26 miljoner kronor med en rörelseförlust på minus 24,2 miljoner kronor. Vad fjolårets resultat landar på framgår inte av pressmeddelandet. I ett skriftligt svar får Breakit veta Mantle inte gick med vinst 2023 men att bolaget arbetar mot lönsamhet 2024. 

Totalt har Mantle tagit in 92 miljoner kronor sedan start. 

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer