Sök

Readly ökade omsättningen – vinst på sista raden

ReadlyMedier

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Magasinstjänsten ökar omsättningen och bantar förlusten för helåret.

Den digitala magasinstjänsten Readly, med Bonnier som storägare, presenterar under torsdagsmorgonen sitt bokslut för 2023. Det visar att bolaget ökade omsättningen med nästan 10 procent i det fjärde kvartalet, vände till vinst på sista raden och ökade antalet betalande prenumeranter med 2,7 procent.

Här är några hårda nedslag från rapporten: 

  • Nettoomsättningen ökade med 9,8 procent till 170,6 (155,3) miljoner kronor. 

  • Rörelseresultatet uppgick till 3,6 (-49,3) MSEK, motsvarande en rörelsemarginal om 2,1 (-31,5) procent.

För helåret ökade Readly omsättningen med 14 procent jämfört med föregående år. Rörelseförlusten för hela året uppgick till minus 54,3 miljoner kronor, vilket kan jämföras med minus 142,5 år 2022. 

Förra gången Readly blottade siffrorna så meddelade bolaget också nedskärningar. Teknik- och produktavdelningarna slogs ihop och produktchefen Tomas Montan fick tillsammans med 17 anställda och konsulter lämna bolaget, enligt rapporten. 

”Readly fortsätter den positiva trenden med ökade intäkter och växande användarbas vilket vi är mycket stolta över. Det är en lovande utgångspunkt när vi nu går in i 2024 med en reviderad strategi för de kommande två åren”, kommenterar koncerchefen Philip Lindqvist

”Vi kommer att förhöja den mobila användarupplevelsen för att öka användandet och skapa fler lästillfällen i appen. Samtidigt ska vi förbättra vår tekniska infrastruktur för en smidigare utveckling av ny funktionalitet. Ett betydande arbete väntar oss som ska leda till långsiktig stabil lönsamhet – en laginsats vi ser fram emot”, fortsätter han.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer