Sök

Savelends vd lämnar på grund av sjukdom

Savelendfintech

Ludwig Pettersson, vd på Savelend. Foto: Cassandra Grönlund

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Han tog sitt fintechbolag till börsen och kämpade på trots cancerbesked. Tre år senare lämnar Ludwig Pettersson vd-posten på grund av sjukdom.

Ludwig Pettersson lämnar sin roll som vd i det börsnoterade fintechbolaget Savelend på grund av sjukdom, enligt ett pressmeddelande. Den kommersiella chefen Peter Balod tar över som tillförordnad vd medan styrelsen söker en ny toppchef.

”Ludwig har genom åren imponerat på oss alla med sin outtröttliga initiativförmåga och naturliga ledarstil. Han har varit helt avgörande för att ta bolaget dit det är idag. Vi tackar honom för en fantastisk insats som vd”, säger Bo Engström, styrelseordförande i Savelend. 

För tre år sedan berättade Ludwig Pettersson i en öppenhjärtig intervju med Breakit om hur han tog sitt Savelend till börsen och bara en månad senare blev diagnostiserad med cancer. 

“Jag har jobbat heltid hela tiden. Jag vägrade bli sjukskriven även fast läkarna ville det. Man får vara tacksam för att det har funkat så pass bra att arbeta. För på så vis har jag kunnat hålla igång hjärnan”, berättade han då. 

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer