Sök

Han vill styra upp skolan med sitt Meitner och backas av prinsen – förvärvar ny tjänst

MeitnerEdtech

Andreas Lundblad och Adrian Andersson, grundaren bakom Meitner. Foto: Press

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Adrian Andersson grundade bolaget som 20-åring. Idag använder hundratals skolor Meitners verktyg. Nu köper de en tjänst för att bli ännu vassare.

Skolplattformen Meitner startades av Adrian Andersson 2019, när entreprenören bara var 20 år gammal. Idag har bolaget vuxit från 8 till 150 skolor och plattformen lovar en helhetslösning för både lärarna och eleverna i allt vad gäller schemaläggning, kommunikation och närvarorapportering. 

Nu har Meitner köpt upp en schematjänst för att vässa sitt erbjudande ytterligare, enligt ett pressmeddelande. Vertyget automatiserar schemaläggning och togs fram av Andreas Lundblad, som tidigare doktorerat inom datalogi på KTH, när han var pappaledig. 

”1997 besegrade en dator för första gången regerande mästaren i schack. Jag tror vi ser motsvarande hända för schemaläggning nu”, säger han. 

Sedan starten så har Meitner tagit in kring 50 miljoner kronor och fått både kändisar och kunglig glans på ägarlistan.Några exempel på personer som lagt in pengar i Meitner och som alla är småägare är Sven Hagströmer, prins Carl Philip och tv-draken och Izettle-grundaren Jacob de Geer. Den senare kom in i samband med Adrian Anderssons och Meitners medverkan i Draknästet

”Vi strävar dagligen efter att bygga vårt erbjudande på ett sätt som minskar arbetsbelastningen för all skolpersonal. Schemaläggning är något vi fått stor efterfrågan på, både hos befintliga och potentiellt nya kunder”, säger Adrian Andersson, om det senaste förvärvet. 

Meitner omsatte strax över 100.000 kronor under det senaste publicerade räkenskapsåret 2022. Då hamnade resultatet på minus 9,5 miljoner kronor 

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer